Vijf redenen waarom jij jouw CV-ketel onderhoud belangrijk is!

Iedere CV-ketel heeft op zijn tijd onderhoud nodig. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt onder andere de ketel schoongemaakt en worden er, als het nodig is, onderdelen vervangen. Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om het op tijd te doen, hier is de top 5!

Waarom is CV-Ketel onderhoud van belang?

  1. Het gas verbrandt veel beter, zo ben je duurzamer bezig
  2. De CV-Ketel gaat een stuk langer mee
  3. De kans op storingen wordt kleiner
  4. Het is veiliger en het stoot minder CO2 uit
  5. Onderhoud geeft een hoger rendement, dit scheelt in de stookkosten!

Het goed onderhouden van je CV-ketel is niet alleen belangrijk voor de veiligheid maar je kunt er ook geld mee besparen! Wanneer je je ketel niet onderhoudt is de kans groot dat je toestel op den duur niet meer optimaal werkt.

Een niet onderhouden CV-ketel gaat steeds langzamer werken, waardoor vervolgens jouw energierekening langzamerhand oploopt en je dus onnodig meer betaalt! Slecht onderhoud zorgt er voor dat je CV-ketel sneller slijt en dus ook sneller aan vervanging toe is.

Bovendien zijn er ook verschillende verzekeringen (Brandverzekering, opstalverzekering enz.) die regelmatig CV-ketel onderhoud verplichten. Als je de brandschade claimt, moet je ook kunnen aantonen dat er regelmatig onderhoud aan de CV-ketel heeft plaatsgevonden.