Jij op vakantie, thuis de verwarming uit?

Het verwarmen van de woning is een van de grootste kostenposten binnen het huishouden. Wat doe je in de zomer met je verwarming? In de zomermaanden is de temperatuur aan het stijgen, zeker met de klimaatverandering. Met de een moderne thermostaat is de temperatuur in huis goed te regelen en de zomerperiode is dan ook het perfecte seizoen om eenvoudig te besparen op de elektriciteit- en gasfactuur.


Gemiddeld gezien bestaat bijna de helft van de energiefactuur van een gemiddeld gezin uit aan de kosten van het verwarmen van de woning en het warm water gebruik. Een goede manier van besparen is al dat men kan profiteren van de zomerse warmte. Door de verwarming uit te zetten in de zomer, of in ieder geval de verwarming uit de winterstand te halen, gaat er geen energie verloren binnen het verwarmen van het huis. De ketel blijft voldoende warm water produceren. Hierop kan ook bespaard worden, en wel met een zonneboiler die je water kan verwarmen met zonne-energie!

Zelfs in juli en augustus worden we soms onaangenaam verrast door grauwe (herfstachtige) dag. Is je huis op dat moment onvoldoende geïsoleerd, dan wordt al snel de verwarming gemist! Je kunt de thermostaat in de zomer zo instellen, dat de ketel minimaal verwarmt zodra de temperatuur onder een bepaald niveau is gezakt.
Maar stel je voor dat een hittegolf zich voordoet, zet dan de verwarming wel uit zodat het huis gemakkelijk afkoelt!