Hoe werkt een cv-ketel?

Je vraagt het je vast weleens af: Hoe werkt mijn cv-ketel eigenlijk? In dit artikel proberen we jou dat in een notendop uit te leggen. ‘Cv’ staat voor centrale verwarming. De cv-ketel is het hart van de verwarming in je huis.

In de ketel zit een ontsteker die ervoor zorgt dat de brander aan gaat (Tegenwoordig is deze ontsteking elektronisch). De brander verbrandt gas waardoor er warmte ontstaat. Met die gestookte hitte wordt er water verwarmd. Belangrijk hierbij is de ventilator. Deze zorgt ervoor dat de restgassen via de schoorsteen weg worden gevoerd. Ook voert de ventilator lucht aan omdat er voor de verbranding van gas ook zuurstof nodig is.

Om het warme water door jouw huis te verplaatsen is er de circulatiepomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het water in de verwarmingen terecht komt. Als jij de temperatuur in je huis aan wil passen, gebruik je de thermostaat. Deze thermostaat regelt hoeveel warm water er door de verwarmingen heen stroomt. 

De Cv-ketel bestaat dus uit heel wat onderdelen. Als deze onderdelen niet goed worden gecontroleerd, werkt de cv-ketel minder efficiënt en minder veilig. Daarom is het van belang dat alleen experts de Cv-ketels onderhouden. Die experts hebben wij in huis. Als jij op zoek bent naar een onderhoudsabonnement kun je bij ons terecht. Op onze site kun je de verschillende abonnementen vinden die wij aanbieden.