De zomer is hét moment voor onderhoud

We horen jou al denken: “Waarom zou ik in de zomer mijn cv-ketel laten controleren?” Dit is een reactie die we vaak krijgen. Daarom willen wij jou graag vertellen hoe belangrijk onderhoud is. In de zomer hoeft de ketel vrijwel niets te doen. Maar zodra de winter op komst is, moet de ketel hard werken om uw huis warm te houden. De ketel moet dan dus in topconditie verkeren.

Wat kan er gebeuren als de cv-ketel niet goed wordt onderhouden? De ketel bestaat uit heel wat bewegende onderdelen die simpelweg kapot kunnen gaan. Zo kom je onverwachts in de kou te staan. Daarnaast kunnen de kosten ook extra hoog oplopen door bijvoorbeeld de gemaakte uren door de monteur en de voorrijkosten. Ook helpt onderhoud om zoveel mogelijk energie te besparen waardoor de ketel duurzamer wordt.

Maar dat is niet het enige. Weinig of slecht onderhoud vergroot de kans op brand en koolmonoxide. Koolmonoxide is een giftig gas dat je niet kunt ruiken, zien of proeven. Ondanks dat je het niet goed kunt waarnemen, kan je wel klachten krijgen als misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Dit kunnen aanwijzingen zijn voor een koolmonoxidevergiftiging. 

Even de voordelen van onderhoud op een rij:

            + Minder storingen

            + Minder onverwachtse kosten

            + Lekker warm in de winter

            + Een veiligere ketel   

            + Een duurzamere ketel

Wanneer je het onderhoud hebt geregeld, kan je straks zorgeloos en warm die winter door!