De dagen worden korter, is uw CV-Ketel klaar voor de winter?

Het is weer de tijd van het jaar, de dagen worden korter en de dikke truien worden weer uit de kast getrokken. De winter komt eraan, voor de één is de winter een periode van knus en gezellig binnen zitten in een fijne sfeer terwijl de ander nu al uitkijkt naar de lente van volgend jaar! De winter is ook een periode waarin jij last kunt krijgen van kleine ongemakken in huis, loodgietersproblemen! Dit kan bijvoorbeeld zijn dat de afvoer verstopt raakt maar ook een cv-ketelstoring komt zeer regelmatig voor in deze periode, is jouw CV-ketel al klaar voor de winter?

Hoor je bijvoorbeeld een tikkend of borrelend geluid? Of wordt maar een klein gedeelte van de radiator echt warm? Dan zit er lucht in de radiator. Het is erg belangrijk om te ontluchten omdat de woning anders niet goed wordt verwarmd. Als je de radiatoren wil ontluchten kan dat door de CV-ketel en de pomp uit te schakelen, hierna draai je de radiatorkranen open. Na 10 minuten wachten draai je de ontluchtingskraantjes open met een ontluchtingssleutel. Heb je die niet? Vraag het dan even via de Keteldienst live chat, we sturen er graag één naar je op! Je kunt de ontluchtingskraantjes weer sluiten als er zonder pruttelen een straal water uitkomt, dit water kun je opvangen in een. Ga op deze manier alle radiatoren langs.

Een te lage waterdruk of een brander die niet goed is schoongemaakt kan er voor zorgen dat je CV-ketel defect raakt. Dan zit je in een koude woning, zonder warm water. Dat wil je natuurlijk niet! Goed onderhoud en een ‘winterklare’ CV-ketel is dan ook noodzakelijk. Hierbij wordt gekeken naar de juiste afstellingen, slijtage en worden alle onderdelen goed gereinigd!

Uw CV-ketel winterklaar? Bel 038-2038018