Bespaar geld tijdens je vakantie!

Als jij op vakantie gaat, verander je wellicht niks aan jouw Cv-ketelinstellingen. Als je in december gaat wintersporten is dat inderdaad een goede keuze. Door de kou in de winter kunnen de leidingen namelijk bevriezen. In de zomer zal dat niet gebeuren. Daarom kun je in de zomer een lagere temperatuur instellen op de kamerthermostaat of zelfs de Cv-ketel uitzetten.

Een solo Cv-ketel kan uitgezet worden maar als jij een combiketel hebt, is het verstandiger om die niet uit te zetten. Je kunt dan de kamerthermostaat instellen op een lagere temperatuur. Als je de temperatuur bijvoorbeeld instelt op 16 graden, kun je al 10 tot 15% besparen. Zo geef je de Cv-ketel de korte vakantie die het verdient. Wanneer je goed zorgt voor de ketel zal je minder storingen hebben en gaat de ketel langer mee. Dat betekent minder kosten! Daarnaast ben je nog milieubewust bezig ook. Genoeg redenen om ook in de zomer even aan de Cv-ketel te denken.

Een extra tip: Het aanschaffen van een nieuwe Cv-ketel kan je het best doen in de zomer. Je zit dan sowieso geen dag in de kou en dus kun je dan de tijd nemen om de juiste keuze te maken. Mocht je nou op zoek zijn naar een nieuwe Cv-ketel, of een onderhoudsabonnement, dan weet je ons te vinden!