Cv-ketel onderhoud


Cv-ketel onderhoud

Beschikt je over een moderne cv-ketel? Dan mag je er van uit gaan dat deze zeker tien tot vijftien jaar mee kan gaan. Belangrijk hierbij is wel dat je regelmatig het cv-ketel onderhoud moet laten uitvoeren.

Hoe vaak je cv-ketel een onderhoudsbeurt moet hebben, kun je vaak vinden in de handleiding van de cv-ketel, daarnaast kun je dit ook vaak vinden op de website van de keel fabrikant. Keteldienst adviseert in ieder geval om eens per twee jaar het cv-ketel onderhoud uit te laten voeren.

Keteldienst biedt verschillende cv-ketel onderhoudsabonnementen aan. Klik door naar de pagina met cv-ketel onderhoudsabonnementen om de verschillende abonnementen en prijzen te bekijken.

Heb je vragen met betrekking tot het onderhoud aan de cv-ketel of heb je andere cv-ketel gerelateerde vragen? Dan mag je natuurlijk te allen tijde contact met ons opnemen. Bel hiervoor ons algemene nummer 038-2038018.

Waarom is cv-ketel onderhoudt belangrijk?

Een goed onderhouden cv-ketel heeft minder kans op storingen. Daarnaast werkt een goed onderhouden cv-ketel efficiënter als een cv-ketel die geen regelmatig onderhoud heeft gehad.

Daarnaast (misschien wel het belangrijkste) is een goed onderhouden cv-ketel veiliger. Wordt er een controle beurt uitgevoerd, worden zaken als verbranding, afvoer gecontroleerd en eventueel gereinigd. De kans op bijvoorbeeld koolmonoxidevergiftiging worden dus door goed cv-ketel onderhoud sterk verkleind.

Goed op te weten: Het kan het zo zijn dat de fabrikant niet de volledige garantie verstrekt bij achterstallig onderhoud. Er zijn ketelfabrikanten die een dergelijk voorschrift hebben opgenomen in de beperkingen van de garantievoorwaarden.

Cv-ketel onderhoud hoe vaak

Hoe vaak moet mijn cv-ketel een onderhoudsbeurt ondergaan? Dat is een vraag die wij van keteldienst bijna dagelijks ontvangen. Ons advies is om minimaal eens per twee jaar het periodieke onderhoud te laten uitvoeren. Zie dit als een soort apk voor uw cv-ketel. Uw cv-ketel wordt op alle belangrijke punten gecontroleerd. Op deze manier weet je dat je cv-ketel goed en veilig blijft werken en beperk je de kans op een cv-ketel storing tot het minimale.

Voor cv-ketel onderhoud biedt keteldienst verschillende abonnementen aan. Vergelijk de verschillende cv-ketel onderhoud abonnementen op de pagina abonnementen.

Cv-ketel onderhoud door een erkend installateur

Is de cv-ketel toe aan een onderhoudsbeurt? Laat dit onderhoud dan uitvoeren door een erkend installateur. Het beste is om een bedrijf te selecteren met het OK CV certificaat. Bij deze bedrijven heb je de garantie dat de monteur gediplomeerd Energie Service Specialist zijn en dat alle belangrijke controles goed uitvoert worden tijdens een onderhoudsbeurt.

Heb je vragen over het onderhoud van de cv-ketel of wil je direct een afspraak inplannen met een erkend installateur? Bel ons algemene nummer 038-2038018 en krijg direct één van onze medewerkers aan de lijn.